Ülkemizde ve dünyada teknolojinin gelişmesi ile günümüzde kitap okuma oranı iyice azalmıştır. Eğitim seviyesi yüksek olan ülkelerde kitap okumak bir alışkanlıktır. Kişi başına okunan kitap sayısı ülkemizle kıyaslanamayacak derecededir. Amacımız kitap okumayı ailelerle beraber çocuklara sevdirmektir. Aileler çocuklar için modeldir, onlar ne yaparsa çocuklar da ailelerinden görerek sosyal öğrenmeyi gerçekleştirir. Bizler de kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında ailelerin önemini vurgulamak istiyoruz.

Hem ailelerin hem öğrencilerin kitap okumasını sağlamak amacıyla “Ailemle Okuyorum” projesini uyguluyoruz. Okumak insan için en kolay ve etkili öğrenme yoludur. Okulumuz yöneticiliğini yaptığı proje Gizem ÇOLAK tarafından 3.sınıflarımızla projeyi başlatmıştır.