Sayın Velilerimiz,

Mart ayının başında daha önce hiç yaşamadığımız bir olay ile karşılaştık. Dünya genelinde hepimizi etkisi altına alan Covid-19 salgını bizleri hiç alışık olmadığımız bir yaşam biçimiyle karşı karşıya bıraktı.

Bu tarihten sonra Türkiye geneli okullar 16 Mart 2020 tarihinde bakanlık kararı ile kapatıldı. Bu süreçten sonra Çağdaş Bilim Okulları olarak bizler hemen acil durum planı oluşturarak bu süreç devam ederken en az yara alarak kurtulmanın yollarını aradık.

Bunların başında okullar kapanır kapanmaz, sınav gruplarına yönelik uzaktan eğitim çalışmalarımız devreye girdi ve sonrasında ana sınıfımızdan, lise son sınıfımıza kadar bütün seviyelerimizde derslerimizi olabildiğince verimli geçirmek için elimizden gelenin en iyisini yaptık.

Eğitim süreci online devam ederken de okulumuzda detaylı bir temizleme ve dezenfekte etme sürecimiz başladı. Okulumuz eğitim öğretim döneminde de her gün detaylı olarak temizlenmekteydi, bunların yanına belirli aralıklarla okullarımızı profesyonel ilaçlama şirketleriyle dezenfekte ettirdik, bakanlığımızın belirlediği uyarı levhalarını duvarlarımıza astık, sosyal mesafe ikaz bantlarını yoğunluk oluşabilecek bölgelere özenle yapıştırdık. Okulun belirli bölgelerine antiseptik dezenfektan cihazlarını yerleştirdik ve personelimizi bilgilendirdik.

Bilindiği gibi son zamanlarda yeni normalleşme sürecinin adımları atılmaktadır. Bu bağlamda hepimizin çok özlediği okullarımıza dönmeyi çok istiyoruz. Biliyoruz ve farkındayız ki bu yeni sürecin hepimizin üzerine yüklediği görev ve sorumluluklar bulunmaktadır. Bizler bu görev ve sorumluluklara hazırlıklıyız ve öğrencilerimize kavuşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz.

Okula dönüş sürecindeki en önemli amacımız, okullarımızda mutlu ve sağlıklı bir şekilde eğitimimize kaldığımız yerden devam edebilmemiz. Hep birlikte alacağımız önlemler doğrultusunda bu amacımızı yerine getirebilmemiz çok zor olmayacaktır. En önemli hedefimiz, öncelikli olarak öğrencilerimizin sonrasında ise bizlerin sağlığını tehdit edebilecek riskleri ortadan kaldırmaktır. Bu sebeple tüm hijyen ve sağlık kuralları doğrultusunda okullarımız eğitim öğretime hazırdır.

Bu süreç değişken bir yapıya sahip olduğu için bütün bilgilendirmeler okulumuz tarafından sizlere iletilecektir. Biz şu anki yapılanmamız ile öğrencilerimizin ve kendimizin sağlığını koruyarak mutlu bir eğitim sürecine hazırız. Bu süreçte karşılıklı olarak göz önünde bulundurmamız gereken konu ilk etapta sağlığımızdır. Lütfen sağlığımıza dikkat edelim, hijyen koşullarına titizlikle uyalım. Biz bütün eğitim ihtimallerine hazırlıklıyız.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurmuş olduğu son karar doğrultusunda özel okullar bir önceki dönemin telafi eğitimi 17.08.2020 tarihinde başlayacaktır. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı ise 31.08.2020 tarihinde başlayacaktır. Olası herhangi bir resmi değişiklik siz velilerimize iletilecektir.

Çağdaş Bilim Yönetim Kurulu